Zsemle, felvágott, egy szelet zöldség? Van, aki ráismer a mindennap elkészített uzsira? Vajon ez jó így, egészséges?

Nem tudni, hogy meddig mehetnek a gyerekek suliba, de addig is egy kis segítség a tízórai kiválasztásához. Mi legyen a dobozban:

  • Friss gyümölcs: Nem kell túlzásokba esni, elég egy fajta gyümölcs és abból is csak pár szelet darab például: fél alma felszeletelve, egy kis maréknyi szőlő, fél banán, fél körte felszeletelve, szilva félbevágva, kimagozva nagyságtól függően 2-4 szem, egy kis marék áfonya és még sorolhatnám az ötleteket.
  • Friss zöldség: Ebből két fajtát válasszunk mindennapra és ez foglalja el a doboznak majdnem a felét. Például: sárgarépa karikák vagy cikkek, brokkoli rózsák (nem is gondolnátok milyen finom nyersen), kápia paprika cikkek, egy marék koktélparadicsom félbevágva.
  • Egészséges fehérje forrás: Például csicseriborsókrém, bármilyen hüvelyesből készült krém, sajt, főtt tojás, 1 szelet natúr csirkemell. Ezeket gondoljátok át annak a tudatában, hogy van-e az osztályban hűtő, mert egy-kettőnél fontos, hogy ne punnyadjanak egész nap a táskában.
  • Egészséges szénhidrátforrás: Teljes kiőrlésű-, rozs vagy Graham kenyér, zsemle vagy kifli, korpovit keksz (a hozzáadott cukrot nem tartalmazó)

És még pár tipp. A legjobb, ha olyan dobozt választatok, amiben vannak osztások, így a zöldség vagy a gyümölcs nem fogja eláztatni a többi ételt. Pakoljátok el az uzsit előtte nap este, a reggeli kapkodásban úgy is csak egy felvágottas zsemle lesz a végeredmény. Nem kell túlzásokba esni és túldekorálni a dolgot, hogy majd ha kinyitja a gyerek a dobozt, akkor SpongyaBob kacsintson rá.