1. Nem fogyasztasz elég rostot.

A rostok nagyon fontos szerepet játszanak a fogyókúrában, vízben oldódó fajtái sokáig teltségérzetet biztosítanak mivel nagyon sok vizet képesek megkötni. Az zöldségeket fogyaszd bátran bármikor, a gyümölcsöket egyed tízóraira vagy uzsonnára. Ne feledkezz meg az egészséges gabonákról és az abból készült termékekről sem. Kiemelkedően magas vízben oldódó rosttartalma van az almának, sárgabaracknak, sárgarépának, kelbimbónak, brokkolinak, zabnak, szárazhüvelyeseknek, lenmagnak és a chia magnak, ha ezek és az összes többi zöldség, amely vízben nem oldódó rostokat tartalmaz az étkezéseid szerves részévé válnak, akkor fél úton vagy a sikeres fogyókúrához.

  1. Irreális célt tűzöl ki magad elé.

A célkitűzés nagyon motiváló tud lenni fogyókúrában is, főleg ha eléred, viszont hogyha elérhetetlen a cél, akkor nagyon visszavetheti a lelkesedésed a kitartásod pedig végképp. Mindig azt szoktam javasolni, hogy haladjunk lépésről lépésre, így sokkal tovább lelkes tudsz maradni és sikeresebben fogysz. Milyen jó érzés az, ha három kilónyi súlyfeleslegtől akarsz megszabadulni egy adott időn belül, majd ráállsz a mérlegre és rájössz, hogy még túl is teljesítetted.

  1. Nem sportolsz, csak a diétától várod a csodát.

Abban az esetben, ha fogyókúrázol, és nem sportolsz akkor akarva akaratlanul az izomtömegedből is vesztesz, ezzel ellentétben a sport segít megőrizni az izmaidat és több súlyt fogsz veszíteni a zsírtömegből. A mozgás az elért súlyod megőrzésesben is segít.

  1. Fogyókúrás csodaszerektől várod a fogyást.

Ki kell ábrándítsalak, nem létezik olyan csodabogyó amivel lefogysz úgy, hogy közben degeszre eheted magad. A fogyókúrának két nagyon fontos terápiás része van, a diéta és a mozgás.

  1. Arra fókuszálsz, hogy mit nem ehetsz és nem arra, hogy milyen sok alapanyagból választhatsz.

Nem ehetek nasit, kenyeret, túl zsírosat… Ne így gondolkodj! Nem jobb, ha azt mondod magadnak, milyen sok egészséges és tápláló étel közül választhatok. Igazából nincs olyan ételcsoport, amiben nem lehetne megtalálni azt ami, képviselheti magát a fogyókúrában is.

  1. Megtiltod magadnak, amit szeretsz.

Nem bírsz kenyér nélkül élni? Elhiszed, hogy belefér a fogyókúrába is a kenyér, csak nem mindegy hogy milyen és mennyi. Reggelire egy szendvics vékony szelet teljes kiőrlésű kenyérből sok-sok zöldséggel simán belefér a fogyókúrába.

  1. Kiiktatsz egy egész makro tápanyag csoportot.

Szénhidrát, zsír, fehérje – biztos mindegyikőtök ismeri ezeket a makro tápanyagokat. Mindegyikre szüksége van a szervezetünknek, mindnek megvan a maga szerepe az egészségünk megőrzésében. Egyénre szabottan persze lehet variálni az arányokkal, de egyiket sem szabad teljesen kiiktatni az étkezésünkből.

  1. Étkezéseket, hagysz ki vagy helyettesíted valamilyen fogyókúrás csodaszerrel.

A fogyókúrában nagyon fontos a rendszeres étkezés. Fél siker, ha naponta ötször étkezel. Ne hagyj ki étkezést! Bármilyen furcsán is hangzik, de a fogyókúrának nem az éhezésről kell szólnia, nagyon fontos a mennyiségeket szem előtt tartva az egyenletes tápanyagbevitel egész nap.