Gondolom jártál már úgy, hogy lement pár kiló aztán vissza is híztad.

A következőkben pár tanáccsal látlak el, hogyan legyen sikeres a fogyókúrád.
Először is….
Írd le az okokat a motivációidat ami miatt le szeretnél fogyni és megváltoztatni az életmódodat.
Készen állsz?
Igen? Akkor a következők segíthetnek Neked a célod elérésében:
– Tanulj többet az étkezési szokásaidról egy napló vezetésével. Írj le ebbe a naplóba mindent egy hétig, hogy mit és mennyit ettél, ittál. Írd le azt is, hogy mielőtt nekiálltál az étkezésnek, hogyan érezted magad, kivel voltál, ez sokat segíthet annak kiderítésében hogy mik vannak hatással az étkezésedre. Egy példa, hogy könnyebb legyen: egy bögre tejeskávé 14 óra ( stressz, munka:( )
– Válassz magadnak 3-4 kisebb változtatást amit úgy érzel, hozzá segíthet a fogyáshoz és írd le, hogy követni tudd. Például: Több gyümölcsöt fogok enni, ezt úgy tudom elérni, hogy napi kétszer eszem gyümölcsöt.
Majd ha ezeket a kis célokat teljesítetted és persze be is tartod minden nap a kis fogadalmaidat, akkor tovább léphetsz és ezek mellé még válassz magadnak további lépéseket a fogyáshoz vezető úton.
– Írj magadnak egy listát olyan tevékenységekről amelyek nem kapcsolódnak az evéshez, ételhez, hogy ezekből majd ötletet meríthess ha elterelő hadműveletre van szüksége az agyadnak ami csak egy kis nasi után sóvárog. Itt a példa újra, hogy könnyebb legyen: könyvolvasás, mosás, séta…
– Kérj segítséget! Legyen az a legjobb barátod, a párod, vagy egy szakember, hidd el, hogy sokkal könnyebb ha nem vagy egyedül. Ez növeli és fent tartja a motivációdat és átsegít a nehezebb időszakokon is.