Ne hagyd el a reggelit!

Ha kihagyod a reggelit akkor holtbiztos, hogy enegedékenyebb leszel magaddal a nap folyamán. A reggeli attól függően, hogy mit választasz, segíthet leküzdeni az evés iránti sóvárgásodat, hiszen a megfelelően összeállított első étkezés fenntartja az energiaszintedet. Akik késő este vagy éjszaka esznek ők általában kihagyják, vagy nem megfelelő mennyiségű, minőségű ételt esznek reggelire.

Töltsd magad tele meleg étellel!

Amikor kinzó éhséget érzel a meleg ételek jobban telítik a gyomrodat, főleg ha egy zöldséggel teli levesről van szó. Nem utolsó sorban a napi  1 meleg étkezés az emésztésnek is jót tesz. Tehát hagyd a hűtőben a szenvicsedet és pakolj magadnak inkább főtt ételt ebédre!

Vezess táplálkozási naplót!

Nyomonkövetése az étkezéseidnek minden nap- mit választottál, mikor ettél, mennyit ettél- egy bizonyítottan olyan startégia ami hozzájárul a sikerhez. Nem csak abban segít, hogy gondolkozz mielőtt eszel, hanem lehetővé teszi a felmerülő problémák elemzését is. Például láthatod, hogyha kihagytál egy uzsonnát akkor az esti nassoláshoz vezetett.

Tényleg szereted azt az édességet?

Ha édesszájú vagy ne hagyd el teljesen az édességeket. Hosszú távon nem vezet eredményre ha megvonod magadtól az élvezeteket, persze limitálni kell a mennyiséget és a gyakoriságot. Plussz itt egy kis trükk: Kérdezd meg magadtól, hogy igazán szereted-e azt az édességet, pontozz 1-10-ig és csak akkor edd meg ha az mindent visz, azaz 10 pontos. Egyébként nem éri meg 🙂

Spájzolj be!

Spórólj az főzési idővel, és még a pénztárcád sem fogja bánni. Például ha főzől valamit vacsorára akkor csinálj extra adagot amit következő nap megtudsz enni ebédre. Egy egyszerű tipp ami jól jön egy rohanós napon: Ha csirkét sütsz vagy egy kis mellett készítesz serpenyőben, csinálj plusz egy adagot amit lefagyaszthatsz és például egy szendvicsben, vagy salátához fel tudsz használni.

Mozogj!

Rendszeresen mozogj! A diéta testedzés nélkül mit sem ér, és fordítva is igaz ez. Tehát mozgásra fel. Egy kis séta is sokat jelent 🙂 A legjobb eredmény eléréséért fordul szakemberhez, aki segít neked megtalálni a számodra ideális mozgásformát!